Vwf dressuur bij manege de Prinsenstad om de Kalfsbeek bokaal met startlijst

 

Op zaterdag 17 oktober a.s. organiseert Fokvereniging VWF Z-H West het VWF-Dressuur bij Manege de Prinsenstad te Delft. Ook dit jaar wordt weer gereden om de Kalfsbeek dressuur bokaal. Aan deze aanlegtest voor jonge dressuurpaarden kunnen alleen driejarige paarden meedoen.

 

De jury is Marian Dorresteijn en Lisanne der Nederlanden, Marian Dorresteijn is lid van de hengstenkeuringscommissie dressuur bij het KWPN. Ze heeft jarenlange ervaring als KWPN-jurylid, zowel in de merrie- als de hengstenselectie, en heeft daarbij bewezen zeer deskundig te zijn.  Marian Dorresteijn is zelf succesvol als fokker en als amazone, ze rijdt nationaal en internationaal en brengt paarden uit in de dressuursport tot op het hoogste niveau. Ze is opgenomen in het Rabobank trainersplatform en is Regio trainster. Beroepshalve is ze africhter en geeft ze dressuurles.

Lisanne der Nederlanden heeft de NHB Deurne gevolgd en rijdt sinds 2008 voor dressuurstal Van Baalen, waar ze dagelijks diverse jonge paarden en paarden op hoger niveau rijdt. Ze brengt talentvolle paarden met succes uit in o.a. de Subli Cup en Pavo Cup. Zij is succesvol op o.a. PSG niveau

De showblokken worden verzorgd door:

Kirsten Brouwer met een van door haar gereden talentvolle hengsten, onlangs prolongeerde Kirsten de bronzen medaille bij de Wereldkampioenschappen jonge dressuurpaarden te Verden met Eye Catcher (Vivaldi x T.C.N. Partout)

 Grand Prix ruiter Laurens van Lieren; met Gunner KS (Belissimo M x Vincent x Donnerhall) 
Gunner KS is een interessant gefokte hengst van dressuur- paardenvererver Belissimo M, die op dit moment veel furore maakt met zijn fantastisch bewegende Grand-Prix dochter Bella Rose onder Isabel Werth. Ook zijn moederstam is zeer overtuigend, moeder Ronnevanck, zelf sport dressuur, leverde o.a. het Zware Tour paard Vivanck (v. Royal Dance) die door Laurens van Lieren wordt uitgebracht in de Intermediare II. Via halfzus Annevanck PP komen we de in Denemarken ggk hengst Fennovanck PP (v. Uphil x elite sport dres v. Munchhausen) tegen en grootmoeder Lonnevanck staat te boek als moeder van de goedgekeurde hengst Polansky die vele keuringstoppers en sportpaarden voortgebracht heeft én het Lichte Tour paard Annevanck PP (v. Munchhausen) die door Mara de Vries wordt uitgebracht. In de 3e generatie komt de Duitse Dressurpaarden topvererver Donnerhall naar boven!

De eerste week is opengesteld voor leden van het VWF (minimaal lid voor 1 januari 2015) en mag er maximaal 1 paard per geregisteerde worden ingeschreven.

Vanaf 7 september kan iedereen inschrijven. We hanteren een maximum van 3 paarden per geregistreerde.

We hebben deze regels opgesteld omdat we willen dat iedereen en met name de leden van het VWF de kans krijgen om met dit evenement mee te doen.

We gaan er weer een mooi evenement van maken!

Het bestuur van fokvereniging VWF


Let op: tijdens a.s. weekend van het VWF Dressuur op Manege de Prinsenstad is er een afsluiting van de N209 Doenkade en de op- en afritten A13.

Van vrijdag 16 oktober 20.00 uur tot en met maandag 19 oktober 05.00 uur is de Doenkade (N209) afgesloten in de richting van de A13. In de nacht van zaterdag op zondag zijn de op- en afritten van de N209 naar de A13 afgesloten van 21.00 tot 08.00 uur.

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd!

 

De afrit 11 naar Rotterdam The Hague Airport vanuit Rotterdam blijft open. De omleiding is als volgt:

1.           Neem vanuit alle richtingen afrit 11 ‘Rotterdam The Hague Airport & Berkel en Rodenrijs’ vanuit Rotterdam op de A13 (*)

2.           Bovenaan de afslag gaat u bij de stoplichten rechtsaf

3.           Bij het grote kruispunt gaat u rechtdoor richting Berkel en Rodenrijs, met de vliegveldbaan aan uw rechterzijde

4.           Bij de eerste weg gaat u linksaf de ‘Oude Bovendijk’ op

5.           U rijdt helemaal tot aan het einde van deze weg met de bocht mee naar links de ‘Hofweg’ op

6.           Aan het einde van de Hofweg slaat u rechtsaf de secundaire weg op, parallel aan de A13 richting Manege de Prinsenstad. Rijksstraatweg 145, Delft

 

(*) Ook het verkeer komende vanuit Den-Haag moet de afrit 11 Rotterdam The Hague Airport nemen VANUIT ROTTERDAM.

Omleiding als volgt:

  • ·             U neemt de afslag Overschie Blijdorp
  • ·             U komt dan onderaan op het Klein Polderplein en daar neemt u de rotonde volledig rond
  • ·             Dat is de afslag Rotterdam The Hague airport, weer TERUG richting Den-Haag
  • ·             VERVOLG BOVENSTAANDE punten 1 t/m 6

 


 

 

Ga terug