19 oktober 2019 VWF Dressuur bij Manege de Prinsenstad met uitslag

Op zaterdag 19 oktober 2019 organiseert Fokvereniging VWF Z-H West het VWF-Dressuur bij Manege de Prinsenstad te Delft. Ook dit jaar wordt weer gereden om de Kalfsbeek dressuur bokaal. Aan deze aanlegtest voor jonge dressuurpaarden kunnen alleen driejarige paarden meedoen.

 

De paarden worden in groepjes van drie voorgesteld aan de jury, er wordt stap, draf en galop op beide handen gevraagd

NB: Goedgekeurde hengsten en hengsten die in het goedkeuringstraject zitten van een erkend warmbloedrijpaarden stamboek zijn uitgesloten van deelname

Jury; Ton de Kok & Phillipp Hess

Ton de Kok runt dressuurstal Stal de Kok in Nootdorp hij heeft dit in de loop der jaren langzaam uitgebreid tot een begrip in de paardensector. Ton is zelf op 16 jarige leeftijd begonnen met paardrijden en deed zowel springen als dressuur. Hij heeft tot op Z niveau gesprongen en is in die klasse ook een keer Kampioen van zuid holland geworden. Daarnaast hield Ton zich ook veel bezig met het opleiden van jonge paarden. Zo maakte hij veel merries klaar voor de IBOP testen en verschillende hengsten werden door hem klaargemaakt voor de hengstencompetitie.
Tegenwoordig traint Ton nog steeds paarden op alle niveaus. Ook is hij testruiter voor het KWPN verrichtingsonderzoek voor jonge hengsten en vaak te zien als jurylid op de hengsten competities en PAVO Cup. Daarnaast is Ton natuurlijk instructeur en geeft privé lessen op alle niveaus. Ook is hij nog veel actief als Instructeur bij de ORUN opleidingen. Deze worden zowel thuis als op locatie gegeven. Tenslotte geeft Ton ook nog regelmatig clinic’s op verschillende locaties

Philipp Hess die eerder louter lovende woorden kreeg voor het rijden als gastjurylid bij het Bundeschampionat en de  Pavo Cup finales, jurylid is bij VWF Dressuur bij Manege de Prinsenstad,  hij zal de paarden uit de finale ook overrijden,  Philipp Hess ontving de prestigieuze Tierschutzpreis’ – de prijs voor fijne omgang en goed rijden- 

Hij runt in Reinhausen Hof Bettenrode, waar hij oa paarden opleidt paarden tot op  Grand Prix-niveau 
hij is een zoon van FEI 4*-jurylid en FN-opleidingsspecialist Christoph Hess 

 Winnaar VWF dressuur 2018 bij manege de Prinsenstad om de Kalfsbeek Bokaal 
Keano (George Clooney x Lord Leatherdale) van eigenaren Van Olst Horses en fokker P. van de Brandt uit Volkel. Keano werd super voorgesteld door zijn vaste amazone Charlotte Fry

 

 

 

 

Showblok; verzorgt door Tim Coomans Dutch Sporthorses, Dinja van Liere met de 5-jarige KWPN ggk hengst   Joop TC (Ravel uit Ziezo ster van Krack C x Wolkentanz II, fokker; Tim Coomans, geregistreerden; T.Coomans, C. Dunkerton en Lennard Bos)   Onder Steffen Peters was de vader van Joop TC, de KWPN-erkende Ravel, jarenlang de vlaggendrager van de Amerikaanse dressuursport,  Joop TC komt uit een moederlijn met veel sportpaarden die op hoog niveau presteren. Joop TC werd ingeschreven met een mooi rapport;  De galop van Joop TC is bergop, krachtig met zeer veel gedragenheid en een goede ruimte. Joop TC beweegt met een goede beentechniek, een goede zelfhouding en een goede balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Joop TC veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. 

Showblok; De vijfjarige bij het KWPN, Oldenburg en BWP goedgekeurde hengst For Ferrero (For Romance x Don Crusador x Wolkenstein II x Calypso II) zal worden voorgesteld door zijn amazone Kim Koolen. 
KWPN verrichtingskampioen najaar 2017  For Ferrero werd gefokt door de Belgische stal De Biebosschen uit Londerzeel  en is in eigendom van Gunter Nelis uit het Limburgse Peer en Stal van de Sande uit Liempde. Hij staat ter dekking bij Stal vd Sande, De bij het KWPN met 85 punten ingeschreven For Ferrero leverde in 2018 de kampioen KWPN veulenkeuring Brabant, nationaal kampioen BWP Eliteveulens en overall veulenkampioen Interland fokdag Axel in 2019 leverde hij Limburgs veulenkampioen BWP, kampioen KWPN veulenkeuring Turnhout en de reservekampioen KWPN veulenkeuring Turnhout. For Ferrero behaalde een mooie derde plaats in de Pavo Cup 2018, in 2019 waren zowel For Ferrero als zijn volle zus Koeka Ter Selle beide door naar de finale van de Pavo Cup! De moederlijn van For Ferrero bracht al vele goedgekeurde hengsten en top sportpaarden.

Vanaf 1 september kan iedereen inschrijven. We hanteren een maximum van 3 paarden per geregistreerde.
We hebben deze regels opgesteld omdat we willen dat iedereen en met name de leden van het VWF de kans krijgen om met dit evenement mee te doen. Tijdens het evenement worden foto's gemaakt, de foto's kunnen gepubliceerd worden op de website, Facebook en Twitter van Fokvereniging VWF, wilt u niet herkenbaar in beeld, laat dit dan voorafgaand aan het evenement aan ons weten. 

We gaan er weer een mooi evenement van maken!

inschrijffomulier; https://www.formdesk.com/VWF/VWF_Dressuur2019reservelijst

 

Het bestuur van fokvereniging VWF

 

Ga terug